
Suroviny:
Na korpus:
80 g špaldové mouky
150 g bílého jogurtu
2 vejce
2 lžíce javorového sirupu (medu..)
2 hrsti čokoládových čoček (70 %)
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
2 lžíce karobu (kakaa)
špetka soli
Krém:
1 sáček vanilkového bio pudingu
2 lříce medu (jiného sladidla)
300 ml mléka
maliny
Na ozdobu:
Hořká čokoláda (min 70 %)
1 lžička řepkového oleje
ovoce, oříšky, levandule
Postup:
V míse pečlivě vyšleháme vejce s javorovým sirupem (medem) a přidáme bilý jogurt s vysokým obsahem bílkovin. Nakonec smícháme všechny sypké suroviny (mouku, prášek, špetka soli) a vmícháme je do směsi s vejcem. Těsto vylejeme do formy, kterou máme lehce vymazanou řepkovým olejem a vysypanou moukou. Korpus pečeme na 180°C 15 - 20 minut, aby byl na povrchu zlatavý a vytáhli jsme z něj suchu špejli.
Mezitím si připravíme puding z 300 ml mléka, aby byl hustší a přidáme med na oslazení. Po vychladnutí korpusu na něj nalejeme teplý puding, přidáme do něj maliny a necháme ztuhnout.
Nakonec dáme rozehřát čokoládu s řepkovým olejem do vodní lázně a vylijeme ji na puding. Dozdobíme ovocem, levandulí a je hotovo.

Dobrou chuť :-)