
Suroviny:
Na korpus:
90 g špaldové mouky
135 g měkkého tvarohu
1 dcl vlažné vody
2 vejce
2 lžíce javorového sirupu (medu..)
2 hrsti čokoládových čoček (70 %)
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
špetka soli
Krém:
150 g lískooříškový Šmakoun krém
Postup:
V míse pečlivě vyšleháme vejce s javorovým sirupem (medem) a přidáme tvaroh promíchaný s vlažnou vodou. Nakonec smícháme všechny sypké suroviny (mouku, prášek, špetka soli) a vmícháme je do směsi s vejcem. Těsto vylejeme do formy, kterou máme lehce vymazanou řepkovým olejem a vysypanou moukou. Korpus pečeme na 180°C 15 - 20 minut, aby byl na povrchu zlatavý a vytáhli jsme z něj suchu špejli.
Po vychladnutí potřeme lískooříškovým krémem Šmakoun a dozdobíme čokoládou.