Stracciatella koláč

10/3/2018

 

Suroviny:

 

Na korpus:

90 g špaldové mouky

135 g měkkého tvarohu

1 dcl vlažné vody

2 vejce

2 lžíce javorového sirupu (medu..)

2 hrsti čokoládových čoček (70 %)

2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů

špetka soli

 

Krém:

150 g lískooříškový Šmakoun krém

 

Postup:

V míse pečlivě vyšleháme vejce s javorovým sirupem (medem) a přidáme tvaroh promíchaný s vlažnou vodou. Nakonec smícháme všechny sypké suroviny (mouku, prášek, špetka soli) a vmícháme je do směsi s vejcem. Těsto vylejeme do formy, kterou máme lehce vymazanou řepkovým olejem a vysypanou moukou. Korpus pečeme na 180°C 15 - 20 minut, aby byl na povrchu zlatavý a vytáhli jsme z něj suchu špejli.

 

Po vychladnutí potřeme lískooříškovým krémem Šmakoun a dozdobíme čokoládou.

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.