
Suroviny:
Na korpus:
80 g špaldové mouky
150 g bílého jogurtu
2 vejce
2 lžíce javorového sirupu (medu..)
2 hrsti čokoládových čoček (70 %)
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
špetka soli
Krém:
250 g měkkého tvarohu
100 g Šmakoun meruňka
3 kapky flapdrops vanilka (nebo jiné sladidlo)
Na ozdobu:
Hořká čokoláda (min 70 %)
1 lžička řepkového oleje
ovoce
květy
Postup:
V míse pečlivě vyšleháme vejce s javorovým sirupem (medem) a přidáme bilý jogurt s vysokým obsahem bílkovin. Nakonec smícháme všechny sypké suroviny (mouku, prášek, špetka soli) a vmícháme je do směsi s vejcem. Těsto vylejeme do formy, kterou máme lehce vymazanou řepkovým olejem a vysypanou moukou. Korpus pečeme na 180°C 15 - 20 minut, aby byl na povrchu zlatavý a vytáhli jsme z něj suchu špejli.
Mezitím si připravíme krém ze Šmakouna. V mixéru rozmixujeme Šmakoun s tvarohem a dochutíme ještě třemi kapkami flapdops vanilka. Případně třeba javorovým sirupem nebo medem.
Po upečení a vychladnutí korpusu na něj natřeme tvarohový krém, dáme rozehřát čokoládu s řepkovým olejem do vodní lázně a vylijeme ji na tvarohový krém. Dozdobíme ovocem a je hotovo.
Dobrou chuť! :-)