
Suroviny:
100 g Šmakoun švestka
80 g špaldové mouky
40 g ovesných vloček
3 vejce
150 g bílého jogurtu
2 lžíce medu (javorového sirupu..)
2 lžičky skořice
1 kypřící prášek bez fosfátů
špetka soli
1 sáček pudingu (já použila bio vanilkový puding)
500 ml mléka
1 lžíce medu
Na ozdobu:
Ovoce, oříšky
Postup:
Vyšleháme vejce s medem, v mixéru si rozmixujeme Šmakouna s jogurtem a smícháme s vyšlehaným vejcem. Dáme dohromady sypké suroviny a postupně je přidáváme do směsi s vejci a Šmakounem. Nějaké ovoce vmícháme do těsta, vylijeme do formy a uvaříme si puding. Na neupečené těsto vylijeme horký puding (nenalívejte jej do okrajů koláče) a dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Koláč pečeme asi 35 minut, dokud nemá okraje zlatavé. Potom ještě koláč ozdobíme ovocem.