Suroviny:

Na dva korpusy:
220 g špaldové mouky
3 ks střední banány
4 ks vejce
250 g tvarohu
1 kelímek bílého jogurtu (125 g)
3 lžíce karobu
2-3 lžíce medu
3 lžičky skořice
1 a půl prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
Na ozdobu:
2 sáčky pudinku (jahoda, vanilka)
20 g proteinu jahoda (nemusí být vůbec a nebo může být jiná příchuť)
20 g proteinu vanilka (nemusí být vůbec a nebo může být jiná příchuť)
600 ml mléka
ovoce (jahody, borůvky, kiwi...)
rozdrcené kešu oříšky
Postup:
Vejce vyšleháme s medem, přidáme tvaroh, jogurt a rozmixované banány. Potom si smícháme všechny sypké suroviny a postupně je přidáváme do tekuté směsi. Dortovou formu lehce vymažeme řepkovým olejem a vysypeme špaldovou moukou. Polovinu těsta nalijeme do formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Potom upečeme druhý korpus stejným způsobem.
Uvaříme vanilkový pudink pouze ze 300 ml mléka. 100 ml mléka dáme do shakeru, přidáme pudink a vanilkový protein a pečlivě vytřepeme v shakeru. Potom tuto směs s pudinkem vylijeme do 200 ml vroucího mléka a mícháme do ztuhnutí.
Spodní díl korpusu necháme ve formě a polijeme jej uvařeným vanilkovým pudinkem. Na ten naskládáme ovoce, aby byl dort trošku vyšší. Po ztuhnutí pudinku položíme na ovoce druhý díl korpusu a připravíme jahodový pudink stejným způsobem jako vanilkový.
Jahodový pudink opatrně potřeme na horní část dortu a potřeme také jeho okraje. Okraje dortu dozdobíme drcenými kešu oříšky a nakonec zdobíme ovocem.
Dobrou chuť :-)

