Pudinkový ovocný dort

4/26/2018

Suroviny:

 

Na dva korpusy:

220 g špaldové mouky

3 ks střední banány

4 ks vejce

250 g tvarohu

1 kelímek bílého jogurtu (125 g)

3 lžíce karobu

2-3 lžíce medu

3 lžičky skořice

1 a půl prášku do pečiva bez fosfátů

špetka soli

 

Na ozdobu:

2 sáčky pudinku (jahoda, vanilka)

20 g proteinu jahoda (nemusí být vůbec a nebo může být jiná příchuť)

20 g proteinu vanilka (nemusí být vůbec a nebo může být jiná příchuť)

600 ml mléka 

ovoce (jahody, borůvky, kiwi...)

rozdrcené kešu oříšky

 

 

Postup:

 

Vejce vyšleháme s medem, přidáme tvaroh, jogurt a rozmixované banány. Potom si smícháme všechny sypké suroviny a postupně je přidáváme do tekuté směsi. Dortovou formu lehce vymažeme řepkovým olejem a vysypeme špaldovou moukou. Polovinu těsta nalijeme do formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Potom upečeme druhý korpus stejným způsobem. 

 

Uvaříme vanilkový pudink pouze ze 300 ml mléka. 100 ml mléka dáme do shakeru, přidáme pudink a vanilkový protein a pečlivě vytřepeme v shakeru. Potom tuto směs s pudinkem vylijeme do 200 ml vroucího mléka a mícháme do ztuhnutí.

 

Spodní díl korpusu necháme ve formě a polijeme jej uvařeným vanilkovým pudinkem. Na ten naskládáme ovoce, aby byl dort trošku vyšší. Po ztuhnutí pudinku položíme na ovoce druhý díl korpusu a připravíme jahodový pudink stejným způsobem jako vanilkový.


Jahodový pudink opatrně potřeme na horní část dortu a potřeme také jeho okraje. Okraje dortu dozdobíme drcenými kešu oříšky a nakonec zdobíme ovocem.

 


Dobrou chuť :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.