Pohankové rizoto s kuřecím masem

Na 2-3 porce budete potřebovat:

2 ks kuřecích prsou

200 g pohanky Lagris v neuvařeném stavu

2 střední cibule

2 stroužky česneku

asi 120 g mrkve a celeru

Řepkový olej

Mořská sůl 

Pepř, majoránka, čerstvá pažitka

Postup:

Dva sáčky (2x100 g) pohanky Lagris uvaříme podle návodu. Cibulku orestujeme na trošce řepkového oleje a potom přidáme mrkev, celer a nakonec i česnek. Přidáme také kuřecí prsa, která máme předem nakrájená na nudličky, osolené a opepřené. Do masové směsi přidáme nakonec uvařenou pohanku. Dochutíme pomocí jakýchkoliv bylinek a případně ještě dosolíme. 

Já rizoto při podávání dozdobila čerstvou pažitkou, ale můžeme posypat i sýrem.

Dobrou Chuť :-)

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.