Na 2-3 porce budete potřebovat:

2 ks kuřecích prsou
200 g pohanky Lagris v neuvařeném stavu
2 střední cibule
2 stroužky česneku
asi 120 g mrkve a celeru
Řepkový olej
Mořská sůl
Pepř, majoránka, čerstvá pažitka
Postup:
Dva sáčky (2x100 g) pohanky Lagris uvaříme podle návodu. Cibulku orestujeme na trošce řepkového oleje a potom přidáme mrkev, celer a nakonec i česnek. Přidáme také kuřecí prsa, která máme předem nakrájená na nudličky, osolené a opepřené. Do masové směsi přidáme nakonec uvařenou pohanku. Dochutíme pomocí jakýchkoliv bylinek a případně ještě dosolíme.
Já rizoto při podávání dozdobila čerstvou pažitkou, ale můžeme posypat i sýrem.
Dobrou Chuť :-)