Jáhlová kaše

Ovesné kaše už vás nebaví a chtěli byste zkusit něco nového? Pak je jáhlová kaše ideální volba. Jáhly obsahují cenné minerální látky (např. železo, fosfor, zinek), vlákninu a vitamín B. Ale hlavně jsou jáhly i chutné a dají se z nich připravit výborná sladká i slaná jídla. Já z nich tentokrát připravila sladkou kaši s javorovým sirupem, proteinem a ovocem.

Suroviny na jednu porci:

asi 80 g jáhel

2 lžíce proteinu

1 lžíce javorového sirupu

voda na uvaření jáhel

Na zdobení:

mák, ovoce, oříšky, semínka

Do uvařených jáhel pouze vmícháme protein s javorovým sirupem a ještě teplou hotovou kaši zdobíme podle chuti.

A zdravá a rychlá snídaně je na světě :-)

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.