Karbanátky z červené čočky a Šmakouna

Suroviny na asi 10 kousků:

asi 200 g červené čočky

50 g Šmakouna (provensalské koření, mexico)

6 cherry rajčátek

1 vejce

1 cibule

1 stroužek česneku

petrželka

sůl, pepř, oregáno

řepkový olej

Na tvarohový dip:

měkký tvaroh

trošku pomazánkového másla

červená cibule

sůl, pepř

Postup:

Čočku propláchneme a uvaříme podle návodu. Na pánvi orestujeme cibulku, s nakrájenými cherry rajčátky a česnekem. Potom směs smícháme v misce s uvařenou čočku, s nastrouhaným Šmakounem a ostatními surovinami. Karbanátky smažíme na pánvi (ideálně na té na lívance), kterou lehce vytřeme řepkovým olejem.

Výborné jsou s tvarohovým dipem.

Dobrou chuť :-)

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.