Karbanátky z červené čočky a Šmakouna

3/22/2018

 

 

Suroviny na asi 10 kousků:

 

asi 200 g červené čočky

50 g Šmakouna (provensalské koření, mexico)

6 cherry rajčátek

1 vejce

1 cibule

1 stroužek česneku

petrželka

sůl, pepř, oregáno

řepkový olej

 

Na tvarohový dip:

 

měkký tvaroh

trošku pomazánkového másla

červená cibule

sůl, pepř

 

 

Postup: 

 

Čočku propláchneme a uvaříme podle návodu. Na pánvi orestujeme cibulku, s nakrájenými cherry rajčátky a česnekem. Potom směs smícháme v misce s uvařenou čočku, s nastrouhaným Šmakounem a ostatními surovinami. Karbanátky smažíme na pánvi (ideálně na té na lívance), kterou lehce vytřeme řepkovým olejem. 

 

Výborné jsou s tvarohovým dipem.

 

Dobrou chuť :-)

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.