
Suroviny:
100 g Šmakouna meruňka (švestka, góji)
200 g mletých ovesných vloček
100 ml mléka
2 vejce
1,5 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
Postup:
V mixéru rozmixujeme ovesné vločky, které si potom dáme do misky stranou. Potom v mixéru rozmixujeme vejce a Šmakouna. Směs se Šmakounem smícháme s mlékem a potom i s ovesnou moukou a kypřícím práškem. Pečlivě promíchanou směs vylijeme do silikonové formičky na vafle (pokud máte tak do vaflovače) a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 20 minut na 180°C. Hotové vafle jsou na povrchu zlatavé.
Tip: Podáváme nejlépe hned po vychladnutí, to jsou trošku křupavé. Výborné jsou s javorovým sirupem a ovocem.
Dobrou chuť :-)
