Sezónní potravina na měsíc březen? No přece růžičková kapusta! Tak co si ji dát v masových kuličkách s rajskou omáčkou?

Suroviny:
Na masové kuličky:
500 g kvalitního mletého hovězího masa
asi 10 kousků růžičkové kapusty
2 vejce
2 lžíce špaldové mouky
1 ks cibule
1 stroužek česneku
sůl, pepř, bazalka
Na rajskou omáčku:
400 ml pasírovaných rajčat bez cukru od Podravky
1 ks cibule
2 ks mrkve
1 lžička mleté skořice
3 bobkové listy
4 ks kuliček pepře
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce javorového sirupu
sůl
voda nebo zeleninový vývar
Příloha:
Jasmínová rýže Lagris

Postup:
1. V hrnci s osolenou vodou uvaříme kapustičky cca 15 minut.
2. Na oleji v hrnci orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mrkev nakrájenou na tenká kolečka a potom kuličky pepře, bobkové lity, sůl a skořici. Chvilku ještě restujeme a nakonec přidáme pasírovaná rajčata. Já přidala ještě lžíci javorového sirupu, mám ji radši sladší. Omáčku přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.
3. Mezitím si v míse smícháme všechny suroviny na masové kuličky. Z masově směsi kuličky, které jsou o něco větší než kapustičky. Kapustičky vtlačíme do těch masových, můžeme přidat více masa, aby byla kulička ze všech stran obalena masem. Těchto kuliček budete mít asi 8 až 10 kusů. Orestujeme lehce je na pánvi (asi 4 minutky) a postupně je otáčíme, aby se uzavřely.
4. Potom vytáhneme z rajské omáčky bobkové listy a kuličky pepře a pomocí ponorného mixéru ji pečlivě rozmixujeme. Nakonec podle potřeby přidejte vodu. Já přidala asi 250 ml, mám radši hustší rajskou.
5. Lehce orestované masové kuličky vložte do rajské omáčky a vařte ještě asi 15 minut.
6. Podáváme s rýží. Dobrou chuť :-)