Teplý salát z černé čočky

3/2/2018

Pokud jste typ, který nemusí jíst každý den maso, jako já, pak jistě oceníte tento recept na teplý salát z čočky. Tento recept je sice bez masa, ale obsahuje bílkoviny právě díky černé čočce tzv. čočka Beluga a vejci. Černá čočka je výborná nejen kvůli jejím hodnotám, vitamínům a minerálům (hořčík, železo), které obsahuje, ale navíc je skvělá pro rychlou přípravu chutných jídel. Nemusí se předem namáčet a po uvaření je její zrnko zachované celé, takže i skvěle vypadá :-), do salátů je ideální.

 

Na 3 porce  budete potřebovat:

 

Suroviny:

 

cca 120 g černé čočky (v neuvařeném stavu) od @podravka_cz

cca 120 g celozrnného kuskusu (v neuvařeném stavu)

1 ks cibule

1 stroužek česneku

sušená rajčata v olivovém oleji

nastrouhaná mrkev a celer (směs do polévky)

pórek

arašídy

olivový olej

sůl, pepř, oregáno, pálivá paprika

3 uvařená vejce

 

Postup:

 

Černou čočku vaříme asi 25 minut v neosolené vodě, na 1 díl čočky použijeme 2 díly vody.  Podle návodu uvaříme i kuskus.

 

Na olivovém oleji osmahneme cibulku a asi do 4 minutách přidáme nastrouhanou mrkev, celer a pórek. Osmahneme do zlatova a nakonec přidáme sušená rajčata a česnek, orestujeme asi 2 minuty, dokud česnek nezavoní. Na pánvi smícháme s uvařenou čočkou, kuskusem a nakonec přidáme ještě arašídy. Podáváme teplé s uvařeným vejcem. 

 

Dobrou chuť :-)

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.