Zdravý crumble z vloček


Suroviny:

150 g ovesných vloček ovoce (jablka, borůvky, maliny) 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje 3 lžíce uvařené Quinoy 2-3 lžíce javorového sirupu (medu,..) 2 lžíce proteinu mouka na obalení ovoce (ovesná, špaldová) špetka soli skořice vlašské ořechy (mandle, kešu)

Postup:

Jako ovoce použijeme ideálně jablka třeba s malinami a borůvkami, jablka jsou sladká, takže je tam dávám vždy. Ovoce obalíme lehce v mouce, aby drželo potom lépe tvar a dáme do zapékacích misek (mísy). Ostatní suroviny pečlivě smícháme (vločky, olej, quinou, sirup, protein, skořice, sůl a trošku rozdrcené ořechy. Potom je dáme na vrstvu ovoce a trošku přitlačíme lžící. Množství javorového sirupu je na vás. Já vždy dávám méně a pak kdyžtak přidám až po upečení, když se mi to zdá málo sladké. Pečeme na 180 stupňů 15-20 minut do zlata a do křupava.

Crumble podáváme ještě teplý s bílým jogurtem nebo tvarohem.

Ps: Protein můžete samozřejmě vynechat. Je tam kvůli hodnotám.

Dobrou chuť :-)

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.