Zdravý crumble z vloček

2/28/2018

 

Suroviny: 

 

150 g ovesných vloček
ovoce (jablka, borůvky, maliny)
3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
3 lžíce uvařené Quinoy
2-3 lžíce javorového sirupu (medu,..)
2 lžíce proteinu
mouka na obalení ovoce (ovesná, špaldová)
špetka soli
skořice
vlašské ořechy (mandle, kešu)

 

Postup:


Jako ovoce použijeme ideálně jablka třeba s malinami a borůvkami, jablka jsou sladká, takže je tam dávám vždy. Ovoce obalíme lehce v mouce, aby drželo potom lépe tvar a dáme do zapékacích misek (mísy). Ostatní suroviny pečlivě smícháme (vločky, olej, quinou, sirup, protein, skořice, sůl a trošku rozdrcené ořechy. Potom je dáme na vrstvu ovoce a trošku přitlačíme lžící. Množství javorového sirupu je na vás. Já vždy dávám méně a pak kdyžtak přidám až po upečení, když se mi to zdá málo sladké. Pečeme na 180 stupňů 15-20 minut do zlata a do křupava.

Crumble podáváme ještě teplý s bílým jogurtem nebo tvarohem.

 

 

 

Ps: Protein můžete samozřejmě vynechat. Je tam kvůli hodnotám.

 

Dobrou chuť :-)

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.