
Suroviny:
Korpus:
70 g špaldové mouky 10 g proteinu 110 g kefíru 1 vejce 1 lžíce kokosového cukru (medu,..) 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
Náplň:
250 g odtučněného tvarohu 100 g kefíru 70 g agávového sirupu (medu,..) 2 vejce cca 200 g jahod

Postup:
Vyšleháme vejce s kokosovým cukrem (medem,..), přidáme kefír a potom všechny ostatní suroviny. Těsto dáme do formy a pečeme cca 4 minutky na 180 stupňů (těsto musí být na povrchu pevné, aby udrželo náplň, pokud nebude, pečte o trošku déle).
Mezitím si připravíme náplň a to tak, že všechny suroviny smícháme a nakrájíme do ní menší část jahod. Vylijeme náplň na těsto a pečeme dalších 20 minut na 180 stupňů. Po vychladnutí koláče dozdobíme zbylými jahodami. Můžete přidat více sladidla, záleží na vás. Já ostatním při podávání pokapala ještě troškou agávového sirupu.