Domácí bulky


Suroviny:

300 g špaldové mouky 100 g žitné mouky 1 sáček sušeného droždí 1 vejce 125 ml vlažného mléka 125 ml vlažné vody 2 lžíce másla 2 lžíce kokosového (třtinového) cukru 1 lžičku soli mák, semínka na posypání

Postup:

Ve vlažné vodě rozpustíme sušené droždí a důkladně promícháme. V druhé misce smícháme mléko, vejce, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Potom smícháme suroviny dohromady a přidáváme postupně prosátou mouku přes sítko. Těsto zpracujeme a dáme ho na hodinu odležet pod utěrkou na teplé místo (já ho dala pod peřiny). Alespoň 2x za tu hodinku ho vařečkou odděláme ode dna misky, aby lépe kynulo. Potom na pečící papír vytvarujeme bulky (já rozdělila na 8 částí) a necháme je nakynout dalších 30 minut. Dejte je na plech dál od sebe, zvětší se klidně i dvojnásob! Mezitím předehřejeme troubu na 170 stupňů a pečeme je 15 minut do zlata. Ihned po vytažení z trouby je potřeme trošku vajíčkem a posypeme třeba mákem nebo semínky

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.