Domácí bulky

2/25/2018

 

 

 Suroviny:

 

300 g špaldové mouky
100 g žitné mouky
1 sáček sušeného droždí
1 vejce
125 ml vlažného mléka
125 ml vlažné vody
2 lžíce másla
2 lžíce kokosového (třtinového) cukru
1 lžičku soli
mák, semínka na posypání

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup:


Ve vlažné vodě rozpustíme sušené droždí a důkladně promícháme. V druhé misce smícháme mléko, vejce, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Potom smícháme suroviny dohromady a přidáváme postupně prosátou mouku přes sítko. Těsto zpracujeme a dáme ho na hodinu odležet pod utěrkou na teplé místo (já ho dala pod peřiny). Alespoň 2x za tu hodinku ho vařečkou odděláme ode dna misky, aby lépe kynulo. Potom na pečící papír vytvarujeme bulky (já rozdělila na 8 částí) a necháme je nakynout dalších 30 minut. Dejte je na plech dál od sebe, zvětší se klidně i dvojnásob! Mezitím předehřejeme troubu na 170 stupňů a pečeme je 15 minut do zlata. Ihned po vytažení z trouby je potřeme trošku vajíčkem a posypeme třeba mákem nebo semínky 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.