Hruškový koláč ze Šmakouna

Suroviny:

90 g špaldové hladké mouky 100 g měkkého odtučněného tvarohu 50 g nastrouhaného Šmakouna švestka 2 vejce 2 lžíce kokosového cukru 2 lžíce mléka 2 lžičky skořice 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů 2 menší hrušky mleté arašídy na ozdobení Borůvky (nemusí být)

Postup:

Vejce vyšleháme s kokosovým cukrem a přidáme postupně ostatní suroviny (tvaroh, mléko, nastrouhaný Šmakoun, skořice, prášek, jedna hruška nakrájených na kostečky a mouka). Těsto vylijeme do koláčové formy, vyskládáme druhou hruškou nakrájenou na měsíčky a borůvky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Po upečení posypeme ještě oříšky.

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.