Chilli con carne


Suroviny:

500 g kvalitního mletého hovězího masa 1 ks mrkve 1 ks červené cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 1 menší feferonka 1 plechovka červených fazolí 3 lžíce Ajvaru od @podravka_cz oregáno, sůl, pepř, chilli rýže

Postup:

Na drobno nakrájenou cibulku orestujeme na olivovém oleji, po cca 2 minutách přidáme na drobno nakrájenou mrkev. Potom přidáme česnek a po jeho zavonění přidáme oregáno a trošku chilli. Poté přidáme maso, které vařečkou rozdělíme na malé části. Až nám maso zezlátne (asi 4 minuty) přidáme Ajvar, na jemno nakrájenou feferonku a chvilku restujeme. Místo Ajvaru můžeme použít obyčejný protlak, ale ten tomu dodává podle mě lepší chuť. Potom přidáme ještě šťávu z fazolí (nebo hovězím vývarem) a trošku vody, aby bylo maso z větší části potopené. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Směs necháme jemně probublávat asi hodinu a občas ji promícháme (asi po 50 minutách přidáme fazole, aby se nám nerozvařily). Omáčka by měla zhoustnout, není potřeba zahušťovat. Podáváme například s rýží.

Štítky:

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.