Chilli con carne

2/24/2018

 

Suroviny:


500 g kvalitního mletého hovězího masa
1 ks mrkve
1 ks červené cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 menší feferonka
1 plechovka červených fazolí
3 lžíce Ajvaru od @podravka_cz
oregáno, sůl, pepř, chilli
rýže

 

Postup:


Na drobno nakrájenou cibulku orestujeme na olivovém oleji, po cca 2 minutách přidáme na drobno nakrájenou mrkev. Potom přidáme česnek a po jeho zavonění přidáme oregáno a trošku chilli. Poté přidáme maso, které vařečkou rozdělíme na malé části. Až nám maso zezlátne (asi 4 minuty) přidáme Ajvar, na jemno nakrájenou feferonku a chvilku restujeme. Místo Ajvaru můžeme použít obyčejný protlak, ale ten tomu dodává podle mě lepší chuť. Potom přidáme ještě šťávu z fazolí (nebo hovězím vývarem) a trošku vody, aby bylo maso z větší části potopené. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Směs necháme jemně probublávat asi hodinu a občas ji promícháme (asi po 50 minutách přidáme fazole, aby se nám nerozvařily). Omáčka by měla zhoustnout, není potřeba zahušťovat. Podáváme například s rýží. 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.