Borůvkový koláč

Suroviny:

Na korpus:

300 g ovesné sušenky Digestive

70 g kokosového oleje

40 g arašídů natural

Na náplň:

500 g odtučněného měkkého tvarohu

200 g zakysané smetany

30 g kokosového oleje

2 vejce

3 lžíce špaldové mouky

Kapky flavdrops na oslazení (třtinový cukr, stévie..)

Pár kapek citrónu

Borůvky


Postup:


Sušenky rozmixujeme s kokosovým olejem a arašídy. Natlačíme těsto do formy a dáme péct na 10 minut na 180°C. Potom těsto necháme vychladnout a připravíme si borůvkovou náplň. V mixéru rozmixujeme vejce, tvaroh, zakysanou smetanu, olej, mouku, flavdrops, kapky citrónu a borůvky (ty přidáme až nakonec, aby tam zůstaly malé kousky borůvek a vytvořilo nám to krásné fialové puntíky). Pečeme na 160°C asi 50 minut. Po vychladnutí skladujte v lednici alespoň 2 hodiny, poté můžete podávat. Dobrou chuť :-)



© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.