
Suroviny:
Pražené loupané arašídy
Karobový prášek
Med
Postup:
Postup je opravdu jednoduchý, ale je potřeba vědět, že k výrobě arašídového másla potřebujete výkonný mixér. A to obzvlášť, když plánujete vyrobit větší množství. Jednoduše arašídy s karobovým práškem a medem dáme do mixéru a meleme do té doby, než se nám vytvoří z arašídů máslo. Chuťově mi chutná více, než kterékoliv kupované, ale musím uznat, že konzistence byla u mě horší :-) Takže, pokud se rozhodujete, jestli vyrobit máslo domácí nebo ho raději koupit, třeba Vám pomůže moje vyhodnocení:

Pozitiva pro domácí arašídové máslo:
až 3x levnější varianta
můžete pokaždé kombinovat s jinými surovinami (kokos, med, karob, ...)
chuťově lepší
víte, jak kvalitní suroviny jste použili
Pozitiva pro kupované máslo:
časově nenáročné
riziko zničení mixéru nulové :-)
Já si ze svého vyhodnocení odnesla, že to budu střídat, jednou domácí a jednou kupované :-).
Mějte se krásně
Veronica BSS