
Suroviny:
250 g tvarohu
180 g špaldové mouky
100 g kokosového oleje
30 g proteinu (čokoláda, vanilka)
4 vejce
3 lžíce medu
2 lžíce kakaa
5 lžic mléka
1 kypřící prášek bez fosfátů
špetka soli
Postup:
V jedné misce vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. V druhé misce smícháme tvaroh, rozpuštěný kokosový olej, med, žloutky a mléko. Do této misky postupně přisypáváme také směs z mouky, kakaa, proteinu a kypřícího prášku, potom důkladně promícháme. Nakonec do těsto opatrně vmícháme vyšlehaný sníh. Bábovku jsem ještě zdobila zero čokoládovým sirupem a arašídy, ale zdobení je na vás. Sladila jsem méně, je možné, že pro někoho bude méně sladká, můžete přidat více medu. Pečeme na 170 stupňů cca 45 minut (dokud nevytáhnete suchou špejli).
Tato bábovka je opravdu výborná, u nás se snědla za dva dny! Ehm, ve dvou lidech :-D
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 1110 KJ
Bílkoviny: 12,65 g
Sacharidy: 21,92 g
z toho cukry: 3,51 g
Tuky: 14,13 g
Vláknina: 2,11 g
Do nutričních hodnot není započteno zdobení bábovky, jelikož předpokládám, že bude individuální.