Hokaido polévka se zázvorem a chilli

1/24/2018

 

 

Suroviny:

 

500 g dýně hokaido

1 lžíce olivového oleje

1 větší cibule

2 stroužky česneku

1 lžička mletého zázvoru

chilli podle chuti

majoránka, sůl, pepř

 

celozrnná bageta na krutonky

kokosový olej

 

Postup: 

 

Dýni opláchneme, vydlabeme střed a nakrájíme na kostky. V hrnci osmahneme cibulku, přidáme k ní dýni a nakrájený česnek. Hrnec zalijeme vodou (po úroveň dýně) a přidáme sůl, pepř, zázvor, majoránku a chilli. Polévku vaříme cca 30 minut. Potom ji rozmixujeme ponorným mixérem přímo v hrnci a podle potřeby dolijeme vodou. Podáváme ji s krutonky z celozrnné mouky, které lehce opečeme na kokosovém oleji. Doma měla větší úspěch, než jsem čekala, takže ji určitě zkuste také :-).

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.