Rajčatová polévka s mozzarellou

Suroviny:

650 g čerstvých rajčat

50 g nastrouhané mrkve

50 g nastrouhané petržele

2 ks jarní cibulky

2 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

voda na zředění

čerstvá petrželová nať, sůl, pepř

mozzarella

bazalkové pesto (nemusí být)

Postup:


V hrnci na oleji nejprve lehce osmahneme mrkev, cibulku a petržel. Potom přidáme česnek a petrželovou nať. Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Dáme je do hrnce a podle hustoty polévky přidáme vodu. Nakonec dochutíme podle potřeby solí, pepřem a necháme vařit polévku alespoň 8 minut.


Při podávání přidáme do každé porce mozzarellu a kapky bazalkového pesta.

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.