Rajčatová polévka s mozzarellou

2/7/2018

 

 

Suroviny:

 

650 g čerstvých rajčat

50 g nastrouhané mrkve

50 g nastrouhané petržele

2 ks jarní cibulky

2 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

voda na zředění

čerstvá petrželová nať, sůl, pepř

 

mozzarella

bazalkové pesto (nemusí být)

 

 

Postup:

 

V hrnci na oleji nejprve lehce osmahneme mrkev, cibulku a petržel. Potom přidáme česnek a petrželovou nať. Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Dáme je do hrnce a podle hustoty polévky přidáme vodu. Nakonec dochutíme podle potřeby solí, pepřem a necháme vařit polévku alespoň 8 minut. 

 

Při podávání přidáme do každé porce mozzarellu a kapky bazalkového pesta. 

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.